Hame Kuuluu Kaikille - Näyttely

 Alfred Aalto
Hame kuuluu kaikille

Nuoren taideopiskelijan valokuvanäyttely siitä, miten jokaisella kuuluisi olla oikeus ilmaista itseään ja tunteitaan ilman häpeää tai pelkoa.

"Herkkyys, vaaleanpunainen ja hame. Nämä asiat saavat muut esittämään minulle kysymyksen siitä, että olenko todellakin transmies. En ollut koskaan ajatellut, että jokin vaatekappale, tunteiden vahvasti kokeminen tai vaaleanpunainen, joka oli ollut historiassa ”miesten” väri, saisi muut kyseenalaistamaan sukupuoli-identiteettiäni.

Tajusin, että tämä ei ole ainoastaan transihmisten ongelma, vaan tämä koskee kaikkien itsensä ilmaisua. Useat ovat varmasti kokeneet sen tilanteen, kun ei ole uskaltanutkaan pukea sitä upeaa paitaansa ulos mennessään pelätessään negatiivisia kommentteja. Saatamme kokea, että jos emme sovi tiettyyn muottiin, meistä tulee ulkopuolisia muille. Mutta miksi ihmeessä tällainen pelon aihe on vielä olemassa tänäkin päivänä? Vaatteista ja väreistä on niin moneen, miksi niistä saatava ilo pitäisi sulkea vain siksi, koska ne ovat vahvasti sukupuolitettuja? Niin sanotut lokerot voiva olla hyvä tapa löytää esimerkiksi vertaistukea, mutta lokerot jotka rajoittavat itsensä ilmaisua, ovat enemminkin häkkejä.

Toivon, että tämä näyttely olisi uusi pienen pieni askel lähemmäksi sitä, että jonain päivänä kenenkään ei tarvitsisi kokea syrjintää tai pelkoa oman vaatetuksensa tai tunteidensa takia lähtiessään kotoa.

Kuvissa esiintyy upea veljeni, joka on näyttänyt minulle, että saa itkeä ja tuntea tunteensa, sekä uuden tuttavani Alman eleganttinen Surku-koira.


(Ylläoleva teksti löytyy myös Rajala Proshopin sivuilta)


Näyttely on nähtävillä Postitalon Rajala Proshopin Rajala Galleryssa 1.-30.4-2021. Julkaisin näyttelyn valokuvat nähtäville tänne verkkosivuilleni COVID-19 vuoksi, jotta kaikki halukkaat voisivat nähdä ne. Työprosessistani ja ajatuksistani liittyen näyttelyyn voit nähdä Instagramista @alfredfilm kohokohdista ”Näyttely 2021”

Upeaa kevättä!🖤